Aktiv ferie er å ha det gøy......


Vi alle ønsker alle å gi våre barn og barnebarn en god ferieopplevelse og gode ferieminner. 

Det behøver nødvendigvis ikke koste sjorta. Spør barna hva de syntes var mest gøy da dere var på ferie. Det enkle er ofte det beste og det de husker best. De får anledning til å gjøre noe de ikke gjør til hverdags.

En tur i skogen, plukke bær, fiske etter krabbe, makrell eller små ørret, bade, ro en båt eller padle i kano. Les hva Asgeir skriver om Bryggefiske.....   

Eller ta barna med på en sopptur les mer her......


Når dagene blir lengre og sola varmer da er det gøy og feriere på Sørlandet.

Avstandene på Sørlandet er små. Fra Risør til Kristiansand er det ca 12 mil og da har du passert byene Tvedestrand, Arendal, Grimstad og Lillesand. Alle disse 6 byene har sin egenart når det gjelder opplevelser, arketektur, aktiviteter, turmuligheter, badestreder, spennende øyer som kan nåes enten med ferje eller egen båt.

Innlandskommunene ligger gjerne i tilknytning til et vassdrag og overalt er det godt og fiske. Gå turer i skogen, sanke bær, sopp eller ta en topptur. I Åmli har de laget et opplegg for Topp 20 turer med merka løyper. 

Sjekk turistinformasjonen i den kommunene du ønsker å reise til.....
Friluftrådet sør

Friluftrådet Sør

Friluftsrådet Sør er et interkommunalt samarbeid for å fremme friluftsliv i de ni medlemskommunene Arendal, Froland, Gjerstad, Grimstad, Nissedal, Risør, Tvedestrand, Vegårshei og Åmli.

Her finner du mange turtips.


Museumsguiden

Museumsguiden.no - er en reklamefri og nettbasert tjeneste, tilrettelagt for museer og tilsvarende attraksjoner og øvrige opplevelser i Norge.

Museumsguiden gir brukerne en samlet oversikt, og en enklere måte å finne frem på - enten via søkeboksen, kategori eller ved å klikke på fylket fra norgeskartet eller fra den alfabetiske oversikten.


Ferjer i Aust-Agder

Øysangferja går mellom Risør og Øysang, om sommeren går den også innom populære badeplasser.
Sørlandets Maritime har ferje fra Gjeving og ut til Lygør og Sandøya.
I Arendal går disse ferjene:
Merdøferjen går til Hove og Merdø. 
Skilsøyferja går til Tromøy, Hisøy og Merdø.
MS Nidelv kjøre charter og turbåt.
Lillesand
MB Øya tur i Blindleia Lillesand-Kristiansand


Staubø Kultursenter - Eldrup Hansen